Ons balansbrood

Gerst

Gerst is een vergeten graansoort waar veel magnesium in zit. Goed voor mensen met suikerziekte. Uit onderzoek blijkt dat gerst nog beter dan havermout in staat is om de bloedsuikerspiegels onder controle te houden zodat er niet teveel insuline nodig is.

Ook vrouwen in de post-menopauze-fase hebben belang bij gerst. In de V.S. is een onderzoek gedaan onder 51.000 vrouwen. Alles wat je hebt gegeten in combinatie met gerst wordt effectiever opgenomen in je lichaam. Het werkt als een stofzuiger: het lichaam wordt erdoor bevrijd van een teveel aan cholesterol en stresshormonen.

Haver

Haver is voedzaam en bevat langzame koolhydraten die zorgen voor een langer voldaan gevoel waar je de hele morgen op kunt teren.

Haver kan helpen bij het terugdringen van chronische ziekten waar de westerse maatschappij steeds meer mee te kampen heeft, zoals hart- en vaatziekten, diabetes, obesitas en darmkanker. Haver houdt de darmflora bij mens en dier in goede balans en versterkt mede daardoor het immuunsysteem.

Volkoren

Gemaakt van de héle graankorrel: 100% volkoren. Juist de voedingsstoffen in de hele graankorrel hebben gezamenlijk een gunstig effect op je gezondheid (hart en vaat ziektes obesitas en diabetes). Omdat de graankorrel het zaadje is waaruit een nieuwe plant kan groeien, bevat het alle nodige voeding voor het jonge plantje.

Het grootste deel van de voedingsvezels, vitamines (B en E) en mineralen (jodium, ijzer, calcium) bevindt zich in de buitenste laag van de graankorrel, de zemel. De kiem bevat voornamelijk goede vetten, omega 3 -6 vitamines en mineralen. Het binnenste deel van de korrel – de meelkern of het meellichaam – bestaat voornamelijk uit koolhydraten en bevat ook eiwitten.

Broden

Bekijk onze variatie in heerlijke broden. Ambachtelijk en vezelrijk!

Koop balansbrood